Інформація про курс

Дисципліна «Методи математичної і теоретичної фізики в екологічних дослідженнях» належить до професійно-практичного (професійно-орієнтованого) циклу підготовки магістрів.

Основна мета дисципліни «Методи математичної і теоретичної фізики в екологічних дослідженнях» – сформувати уявлення про фізичні концепції в моделюванні процесів у довкіллі, фізичні концепції у довкіллі в екології та елементи фізичного базису, що використовується в моделюванні оточуючого  середовища у напрямку використання отриманих раніше фундаментальних знань для вирішення конкретних наукових або практичних проблем, вивчення наведених моделей  за допомогою методів  диференціальних рівнянь, та на їх основі - навчання студентів початковому мінімуму класичних засобів і прийомів математичної фізики, у застосуванні до виділених проблем довкілля.

Дисципліна базується на загальних фундаментальних дисциплінах (загальна фізика, вища математика), а також на спеціальних курсах (радіоекологія, фізична кінетика). Теоретичною основою курсу є курс вищої математики, курс диференціальних рівнянь і курси загальної фізики та хімії, а також  відповідні спеціальні курси.

Компетенції:  КСП-11  Знання  принципів теоретичного описання властивостей систем, які складаються з великої кількості елементів, володіння типовими методами сучасної математичної фізики застосовуючи їх до розгляду типових рівнянь, які керують процесами у задачах вивчення структури та кінетики домішок у довкіллі, радіоекологічного моніторингу та ін.


Налаштування

Налаштування