Інформація про курс

Навчальна дисципліна Спеціальні розділи радіоукології” є обов’язковою, професійно орієнтованою для спецiальності - 183  «Технології захисту навколишнього середовища» .

Мета дисципліни Спеціальні розділи радіоукології” полягає у формуванні у студентів загального уявлення про закономірності міграції радіонуклідів в біосфері та про вплив іонізуючого випромінюванні на біосистеми надорганізменого рівня організації. Програма дисципліни переслідує мету підготовки фахівців, що уміють  грамотно і чітко вирішувати  практичні і теоретичні важливі радіоекологічні задачі.

Задачі курсу: засвоєння знань та формування уявлень про розподіл та шляхи міграції радіонуклідів в екосистемах та її складових елементах; про наслідки для біологічних систем надорганізменного рівня організації радіоактивного забруднення; про механізми самоочищення екосистем від радіоактивного забруднення, про наукові підходи до ліквідації наслідків радіоактивного забруднення довкілля, до організації безпечної життєдіяльності  людей в умовах  підвищеного радіаційного ризику.


Налаштування

Налаштування